Dikuasakan oleh Blogger.
RSS

nak tahu x ni apa? emm...nilah jenama roti kegemaran kami di Mesir. lepas je kelas yang pertama mesti beli roti ni untuk alas perut..nak cari nasi? mana ada kat cairo university.

kelas kami habis petang. habis je kelas masing-masing balik dengan 'abi' masing-masing. 'abi' ni macam musyrif  la., tapi dari kalangan pelajar kami sendiri la. kami di bahagikan kepada 4 kumpulan. tugas 'abi'2 ni jaga pelajar muslimah. tapi kadang-kadang muslimah di tinggalkan je macam tu, balik sendiri...abi2 kami p mana?...emmm...diaorang p shopping....

nilah tempat shopping kami...[-attabah-]

teringat mula-mula nak pi shopping kat sini. minta teman dengan sorang adik, pelajar al-Azhar..Azlinah abd Ghani. suruh dia bawa Ajrul jadi musyrif kami. Ajrul? orang kampung aku belajar di al-Azhar juga, merangkap saudara aku. punya dia terkejut jumpa aku di bumi anbia' ni..


diorang bawa kami p masjid al-Azhar, masjid al-Husaien, shopping di at-Tabah....paling aku ingat, di bawa kami makan tokmia..mula-mula tak boleh masuk..lama-lama senyap pula..
di sini lah jubah murah-murah.-attabah-

masjid al-Azhar

buah-buahan sini segar- boleh makan free pula tu...caya la ammu..

nilah to'miah (isinya telur, daging, kacang n kubis)

     
pertama kali merasa kesedapan makanan arab..best!!!

banyak lagi makanan yang kami sempat rasa. tapi tak sempat ambil gambar..khusyairi, nasi bukhari, mee romen dan banyak lagi...kalau di cafe ARMA pula yang biasa makan nasi mutiara...nasi mutiara ni alah2 macam nasi usa la...cuma ada kari sikit...hehehe...

ARMA- tempat tinggal pelajar2 malaysia di kaherah

* kami pi lawat tempat mana pula????...pas ni yek......=)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 ulasan:

Wardatul Asfar berkata...

Kakak..~~ Rindu kakak.Tersenyum ingat time kita sama2 walaupun sekejap..moga ada jodoh btemu lagi kita..=)

jaineh berkata...

kaka baru habis 1paper...walaupn sekejap tapi amat bermakna..tima kasi lina =)

Catat Ulasan